Zamena stakla na mobilnom telefonu

Vrlo često nas klijenti pitaju da li je moguće zameniti samo staklo na nekom modelu mobilnog telefona i koja je cena ili mora kompletan ekran da se menja ili može samo touchscreen.

Zato ćemo pokušati da u ovom tekstu damo detaljniji odgovor na ovo pitanje.

Naime, konkretno samo staklo se ne može zameniti na svakom mobilnom telefonu.

Zamena samo stakla na mobilnom telefonu je moguća samo za određeni, manji broj telefona, koje ćemo kasnije u tekstu i navesti.

Zamena stakla ili zamena touchscreena

Dobra vest je da ono što korisnici telefona često mešaju jeste zamena stakla i zamena tač skrina (touch screen-a). Vrlo često zamena stakla podrazumeva zamenu tač skrina. Sve zavisi od modela do modela.

Dešava se da telefon ispadne i da se slomi ili napukne prednje staklo. Sve na telefonu radi, tač skrin reaguje na dodir, LCD daje sliku – jednom rečju telefon je potpuno upotrebljiv i ispravan, samo je naprslo prednje staklo. Upravo takva pitanja su najčešća, sa pitanjem „koliko košta zamena samo stakla“ na mom telefonu.

Moramo napomenuti da ako na vašem telefonu nije moguća zamena samo stakla, nego je potrebno zameniti tač skrin, to često i nije neka velika razlika.

Naime, tač skrin je često upravo to staklo koje ja vama napuklo. Jesta da vama tač radi i reaguje na dodir, ali u velikom broju slučajeva zamenom touch screen-a menja se i naprslo staklo.

Nemojte misliti da zato što morate zameniti „ceo“ tač skrin umesto „samo stakla“, da je to neka posebno velika razlika u ceni ili bilo čemu. Nije, u principu to je u velikom broju slučajeva ista stvar.

Jednostavno, mnogi telefoni su tako napravljeni da je tač skrin u isto vreme i staklo, i nemoguće ih je odvojiti, proizvode se zajedno. Pogledajte sliku ispod: